Voor een gezonde mond

Snel naar:


Word lid van het Ivoren Kruis  
Preventie Academie
Gewoon Gaaf
Wetenschappelijk congres

U bent er dagelijks mee bezig. Een gezonde mond van uw patiënten. Want een gezonde mond, dat is de wens van iedereen. Niet alleen om probleemloos te kunnen eten en drinken. Een gezonde mond ziet er ook prettig uit. Het Ivoren Kruis is u bij uw werk op het gebied van preventie en voorlichting graag van dienst. Het Advies Cariëspreventie van het Adviescollege Preventie Mond- en Tandziekten maakt mondverzorging bespreekbaar bij de patiënt. Het magazine Gemotiveerde patiënten met gezonde monden is een aanbeveling voor mondzorgverleners om de Non-Operative Caries Treatment and Prevention strategie te adopteren. NOCTP-strategie: 70% minder caviteiten bij kinderen haalbaar! En onlangs heeft het Ivoren Kruis een vernieuwd advies Droge mond gepubliceerd met inhoudelijke aspecten van de begeleiding van de patiënt met een droge mond, de voorlichting, preventie, en behandelingen die zorgverlener(s) alleen met hulp van de patiënt kunnen verrichten.

Met behulp van de instructieve voorlichtingsfolders kunt u uw patiënten adequaat voorlichten en stimuleren hun mond gezond te houden. U kunt de patiëntenfolders bestellen of (gedeeltelijk) uitprinten. Op deze site vindt u de antwoorden op talloze vragen over mondgezondheid. De inhoud van de site wordt voortdurend uitgebreid. Suggesties voor aanvulling zijn welkom. Verder vindt u op deze site de adviezen van het Ivoren Kruis, informatie over de vereniging, de endorsements en nieuws.

Campagne Dokters van de wereld 'Mondzorg in het basispakket'
Hulpverleners van Dokters van de wereld zien dagelijks de schrijnende gevolgen van verwaarloosde mondzorg. Zij doen een oproep aan de politiek: mondzorg moet terug in het basispakket!
Teken de petitie

 

De visie van het Ivoren Kruis op de mondzorg in de toekomst?
Lees het artikel, De mondzorg in 2030 - de visie van het Ivoren Kruis
(NT 2, 2020)

Voor het onderwijs heeft het Ivoren Kruis Hou je mond gezond! ontwikkeld. Centraal onderdeel van dit project is een poetsles door een tandarts, mondhygiënist, (preventie)assistent of GGD medewerker voor een groep op de basisschool of peuterspeelzaal. Wilt u zelf een keer voor de klas staan of een groep in de praktijk ontvangen? Kijk dan op de www.houjemondgezond.nl

 

Heeft u vragen, suggesties of wilt u lid worden van het Ivoren Kruis? Laat het ons weten.

Leden- en klantenservice: T 088 11 82 500 (van 9.00 tot 12.00 uur)

 

 

Partners in preventie van het Ivoren Kruis

                      Elmex      Oral B precisely                                       XyliFresh          XyliFresh     

            Triple Pro voor uw praktijkwebsite Pharmeon